Check of je huurverhoging klopt

Veel huurders hebben inmiddels een huurverhogingsvoorstel ontvangen. Er gelden regels waar de jaarlijkse huurverhoging aan moet voldoen. Voldoet het verhogingsvoorstel daar niet aan? Dan kun je met succes bezwaar maken. Er zijn regels over hoe hoog de huurverhoging mag zijn, maar ook over -bijvoorbeeld- het aankondigen van de huurverhoging.

Wanneer aankondigen?
Huur je een sociale (gereguleerde) woning?  Dan moet je verhuurder de huurverhoging minstens twee maanden van tevoren aankondigen. Over de huurverhoging per 1 juli moet je verhuurder dus vóór 1 mei een brief sturen. Is je verhuurder te laat? Dan kan dat reden zijn voor een bezwaar. In dit overzichtsartikel vind je alle redenen voor een succesvol bezwaar op een rij.

Huurverhoging Sociale sector

In de sociale sector geldt een maximum van 3,1%. Tenzij je vanwege je inkomen in aanmerking komt voor een inkomensafhankelijke huurverhoging, of je een zelfstandige woning huurt met een huurprijs onder de 300 euro. Dan geldt er een hogere maximale huurverhoging.

Doe de check
De Woonbond heeft een huurverhogingscheck waarmee je vrij simpel kunt controleren of het voorstel van je verhuurder klopt. Als de huurverhoging niet aan de regels voldoet, wijst de check je op een modelbrief die past bij jouw situatie. Hiermee kun je bezwaar aantekenen.

Advies
Het bestuur van HUIB heeft adviesrecht over het huurprijsbeleid en heeft in haar advies aangegeven de huurverhoging te willen beperken. Dat geld voor zowel de reguliere huurverhoging als de Inkomensafhankelijke huurverhoging.
Klik [Hier] voor het door HUIB gegeven advies

Wordt lid van Huib

Meedenken en meepraten over prettig en betaalbaar wonen

Aanmelden is eenvoudig

De contributie is slechts 0,60 eurocent per maand
Klik Hier
Huurdersvereniging

Wordt lid van Huib

Meedenken en meepraten over prettig en betaalbaar wonen

Aanmelden is eenvoudig

De contributie is gratis!
Klik Hier